top of page
Image by Sebastian Grochowicz
Search

CoreCapital og Copenhagen Infrastructure Partners etablerer fond med fokus på danske underleverandør

Den nye fond - CoreCapital I - starter med tilsagn på 250 mio. kroner fra investorer, men med løbende kapitalrejsning i takt med at investeringerne materialiserer sig. Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) og en række af selskabets partnere investerer 100 mio. kroner.


Fonden - som har lukket første runde fundraising - skal i første omgang investere i de mange stærke, mindre danske virksomheder, der som underleverandører til den grønne energiindustri spiller en afgørende rolle i den danske og globale grønne omstilling til vedvarende energi. I første omgang er der især fokus på vindrelaterede virksomheder, hvor Danmark stadig er absolut verdensførende


Bag fonden står CoreCapital, der med Rolf Kragelund og John Agerholm i spidsen har mange års erfaring fra den danske og internationale energibranche, management consulting, private equity og med investeringer i virksomheder inden for vindenergi. Som led i CIP’s investering i den nye fond vil Michael Hannibal, Partner i CIP med mange års erfaring fra vindenergiindustrien, supportere CoreCapital og levere løbende strategisk rådgivning til fordel for fondens virksomheder og investorer. CoreCapital er en selvstændig virksomhed, hvor CIP ikke tager del i den daglige drift.


”Det glæder os at kunne præsentere vores nye fond. Vi har igennem mange år ved selvsyn kunne observere det store potentiale i den danske underleverandørkæde i energiindustrien – og vi ser frem til med den nye fond at kunne investere i dette potentiale og bidrage til konsolideringen i en så vigtig industri for Danmark og den grønne omstilling”, siger John Agerholm fra CoreCapital.


Partner i Copenhagen Infrastructure Partners Mogens Thorninger siger: ”Fra vores grønne energiprojekter verden rundt kan vi se, at der er behov for investeringer i dygtige små- og mellemstore virksomheder i den grønne værdikæde. Vi er stolte over at være en del af et nyt selskab, der kan investere i attraktive virksomheder i Danmark. Vi ser CoreCapitals investeringsstrategi som økonomisk attraktiv, og vi er glade for, at CoreCapital vil give andre investorer muligheder for at investere sammen med os.”


Om CoreCapital

CoreCapital har gennem en årrække opbygget en pipeline på mere end 500 danske virksomheder, som bidrager til produktionen af grønne løsninger. Det er alt fra data, teknologi og service til mere klassiske danske ingeniørkompetencer og produktion. CoreCapital har udviklet en aktiv supportmodel, hvor virksomhederne i porteføljen hjælpes med at imødekomme udfordringerne i et voksende og mere komplekst marked. Derudover er der en række åbenlyse synergier i at samle virksomheder inden for den samme branche, hvor CoreCapitals erfaring og netværk bringes i spil til gavn for virksomhederne i porteføljen.


Om Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners P/S (CIP) er et globalt fund management selskab, der er verdensledende indenfor udvikling og byggeri af grøn energiinfrastruktur, inklusive hav- og landvind, solcelleanlæg, biomasse, waste-to-energy, el-transmission og -distribution og andre energiaktiver som Power-to-X. CIP forvalter 10 fonde og har ca. 19 milliarder euro under forvaltning. CIP har ca. 400 medarbejdere på 11 kontorer verden rundt. Se mere på www.cip.com


For yderligere information

CoreCapital

John Agerholm

Tel: +45 41 15 63 45

Mail: info@corecapital.dk


bottom of page